eur:
400.5
usd:
367.39
bux:
74472.43
2024. október 15. kedd Teréz

Biden szenátor lesz Obama alelnökjelöltje

Nem hivatalos közlés szerint Joseph Biden delaware-i szenátort választotta ki alelnökjelöltjéül Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltje.

Egy a saját nevét elhallgatását kérő demokrata párti tisztségviselő fedte fel az alelnökjelölt nevét az amerikai AP hírügynökségnek.

Obama kampánystábja azt ígérte, hogy (helyi idő szerint) szombaton reggel hivatalosan bejelentik Obama péntek este meghozott döntését.

Biden szenátor - az amerikai kongresszus veterán tagja, a szenátus külügyi bizottságának elnöke - jártas külpolitikai és védelmi kérdésekben, így megfigyelők szerint jól kiegészítheti Obamát, akinek külpolitikai tapasztalatlanságát gyakran emlegeti a republikánus párti kampánystáb.

Címlapról ajánljuk
Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz is egyfajta megállapodás Kína és az EU között, annak ellenére az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedési kilátásokról, az inflációs veszélyekről és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×