eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A francia Szocialista Párt szerint az MSZP bátor reformokat folytat

A francia Szocialista Párt azt szeretné, ha a magyar szocialisták a hatalomban maradnának, mert bátor reformokat indítottak el, nagyon nagy erőfeszítéseket tettek, amelyeknek gyümölcse már kezd beérni. Pierre Moscovici korábbi miniszter egyórás megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a párizsi magyar nagykövetségen.

A francia Szocialista Párt azt szeretné, ha a magyar szocialisták a hatalomban maradnának, mert bátor reformokat indítottak el, nagyon nagy erőfeszítéseket tettek, amelyeknek gyümölcse már kezd beérni - mondta csütörtökön a francia ellenzék vezető pártjának külügyekért felelős országos titkára az MTI-nek.

Pierre Moscovici előzőleg közel egyórás megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a párizsi magyar nagykövetségen.

A volt Európa-ügyi miniszter szerint "fontos, hogy a magyarok megértsék, hogy a reformok szükségesek az ország számára". Hozzátette: "biztosítottam a magyar kormányfőt arról, hogy a francia szocialisták is reformisták, ugyanakkor Gyurcsány Ferenchez hasonlóan nagyon fontos számukra a társadalmi igazságosság is".

A magyar és a francia reformok közötti különbség az ellenzéki politikus szerint az, hogy a Nicolas Sarkozy francia államfő által elindított reformok nem igazságosak és nem valódiak.

Az MTI azon kérdésre, vajon a francia Szocialista Párt ellenzéki szerepből hogyan támogatja és vitatja egyszerre a reformokat, Moscovici azt válaszolta: "Mi nem vagyunk konzervatívok, hanem baloldali reformisták vagyunk, akik egyszerre ragaszkodnak a szabadsághoz és a szolidaritáshoz". A francia ellenzéki politikus szerint az Európai Szocialista Párt tagjainak minden országban megvannak a sajátosságai. Magyarországon és Franciaországban nem teljesen ugyanaz a helyzet, mert a tagállamok más gazdasági fejlettségi szinten állnak, minden országnak meg kell találnia a megfelelő módszereket a reformokhoz, s a francia szocialisták szolidárisak a magyar testvérpárttal.

A francia Szocialista Párt és az MSZP közti kapcsolatok erősítésének érdekében Moscovici meghívására a francia szocialisták jövő ősszel esedékes kongresszusán két magyar szocialista gyakornok is részt vesz.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×