eur:
399.93
usd:
365.61
bux:
73934.31
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Putyin 550 milliárd dollárt költene a közlekedési hálózat fejlesztésére

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök azt ígéri, közel 550 milliárd dollárnyi összeget fordítanak 2015-ig az ország közlekedési hálózatának fejlesztésére. Putyin Oroszországot 2020-ra a világ hat vezető gazdaságának egyikévé szeretné fejleszteni. Az orosz gazdaság fejlődésének legnagyobb korlátja az infrastruktúra elmaradottsága.

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy közel 550 milliárd dollárnyi összeget fordítanak 2015-ig az ország közlekedési hálózatának fejlesztésére.

Putyin kedden Szocsiban a közlekedési szakma képviselőivel találkozott és tett ígéretet "az orosz kormány által valaha beindított legnagyobb szabású" projektre. Putyin szerint a 13 ezer milliárd rubelből (548 milliárd dollár) 4,7 ezer milliárd rubelt (198,1 milliárd dollár) az állami költségvetés nyújt majd.

Putyin, aki nyolc évi elnökség után e hónapban vette át a kormányfői tisztet, Oroszországot 2020-ra a világ hat vezető gazdaságának egyikévé szeretné fejleszteni. A kormány fő törekvése a gazdaság diverzifikálása, az infrastruktúrának a fejlesztése a magas energiaárak révén felhalmozódó gazdaságságból.

Az orosz gazdaság fejlesztésének jelenleg legnagyobb korlátját az infrastruktúra elmaradottsága jelenti.

Címlapról ajánljuk
Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Hurrikánhelyzet Floridában: már többen meghaltak

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ közlése szerint a floridai Siesta Key közelében érte el a partot a Milton hurrikán. Kettes erősségűvé sorolták át, de így is szélsőséges szeleket és villámárvizeket okozhat. Pontos számokat még nem közöltek, de a hatóságok azt megerősítették, hogy St. Lucie megyében többen meghaltak.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 10. 09:30
×
×
×
×