eur:
391.09
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Mondd, Te kit választanál?" Klikkeljen és kiderül!

Az amerikai elnökválasztás fontos szakasza zárult le kedden, amikor 24 államban választottak a jelöltek közül a demokrata és a republikánus szavazók. Előbbieknél Hillary Clinton vezet, míg a republikánusoknál John McCain áll az élen. De Ön tudja-e, ha tehetné, kire szavazna? Vajon tényleg azzal ért egyet, aki a legszimpatikusabb? Rögtön kiderül!

Nem sokat tisztult a kép az Egyesült Államokban a Szuper kedd után, amikor 24 államban döntöttek a két nagy párt szavazói arról, hogy kit látnának legszívesebben elnökjelöltjüknek.

Demokrata harc

A demokratáknál összesítve Hillary Clinton New York-i szenátor 825 küldöttet tudhat magáénak, Barack Obama illinois-i szenátor 732-t. Az előválasztási periódust lezáró demokrata pártkongresszuson a győzelemhez 2.025 küldött szavazatára lesz szükség.

A demokrata oldalon Hillary Clinton győzött Arkansas, Arizona, Massachusetts, New York, New Yersey, Oklahoma és Tennessee államokban. Barack Obama nyert Alabama, Connecticut, Colorado, Delaware, Georgia, Idaho, Illinois, Kansas, Minnesota, Észak-Dakota, Utah, Missouri és Alaszka államban.

Republikánus verseny

Republikánus oldalon John McCain arizonai szenátor vezet 504 küldöttel, mögötte sorrendben Mitt Romney és Mike Huckabee következik 200, iletve 160 delegálttal. Az elnökjelöltség elnyeréséhez itt 1.191 küldött szavazata kell.

A republikánusoknál John McCain győzött New York, Arizona, Connecticut, Delaware, Illinois, Kalifornia, Missouri, New Jersey és Oklahoma államban.

Mike Huckabee lett az első Alabama, Arkansas, Georgia, Tennessee és Nyugat-Virginia államban. Mitt Romney győzött Colorado, Massachusets, Montana, Minnesota, Észak-Dakota és Utah államban.
A versengést világszerte nagy figyelemmel kísérik, ám kérdés, vajon csak személyes szimpátia, vagy a programok ismerete alapján döntünk a kedvencünkről?

Tudja meg, Ön kire szavazna!

Ha eddig nem tudta, ám érdekli a válasz, akkor az alábbi linkre kattintva megtudhatja. A feladat egyszerű: a program által megadott kérdésekben "egyetértek", "nem értek egyet" és "nem tudom" válaszokat lehet adni.

A kérdéssorozat végén a súlyozás érdekében a felmerült kérdések közül néhánynak különösen nagy súlyt is adhatunk. A program végül kiadja, mely jelölttel értünk leginkább egyet - a programok alapján.

Jó szórakozást és kellemes meglepődést!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×