eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Megcsókoltam a kicsit, és kihajítottam az ablakon"

Az egész világsajtót bejárta az a felvétel, amelyen látható, hogyan mentette meg unokaöccse életét Kamil Kaplan: kidobta a 9 hónapos kisbabát az égő ház ablakából. A férfi elmesélte az újságíróknak, mit érzett, amikor a kétségbeesett lépésre szánta el magát.

Élet és halál kérdése volt a gyors döntés. "Tudtam, hogy csak úgy menekülhet meg, ha kidobom az ablakon. Láttam, hogy egy rendőr áll az épület előtt. A szemébe néztem, és egy szót sem szóltam: tudtam, hogy tudni fogja, mit kell tennie. Még egyszer megcsókoltam Onurt, és kihajítottam az ablakon" - számolt be a Bild című lapnak Kamil Kaplan.

A kisbaba szülei is az égő házban voltak, de Onurról a nagybátyja gondoskodott. A kicsi sértetlenül túlélte a 7 méteres zuhanást, mert Kamilnak nem kellett csalódnia: a rendőr valóban tudta, mit kell tennie, és a dzsekijét mentőhálóként használva elkapta a kisfiút.

A drámai menekülést egy arra járó vette fel a mobiltelefonjával.

A kisfiút most egy másik nagybátyja gondozza, a szülei ugyanis még kórházban vannak. Az Onur családnak azonban nem minden tagja volt ilyen szerencsés: Onur kétéves bátyja és két unokatestvére életét vesztette a tűzben, amelyben összesen kilenc ember halt meg.

A ludwigshafeni házban két török család lakik, a rendőrség pedig nyomozást indított, mert a tűzesetet gyanúsnak találják. Meghallgattak két kislányt - egy nyolc és egy kilenc évest -, akik azt állítják: látták, hogy egy férfi meggyújtott valamit az öngyújtójával nem sokkal a tűz kitörése előtt.

A kislányok segítségével próbálják megrajzolni a gyanúsított fantomképét. "Minden bejelentést nagyon komolyan veszünk" - hangsúlyozta Volker Klein, a rendőrség szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×