INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Michigan előtt: Giuliani sokat kockáztat

Infostart / InfoRádió
John McCain arizonai szenátor győzelmét várja az InfoRádió által megkérdezett Amerika-szakértő a keddi michigani előválasztáson. A munkanélküliségtől és a pangó autóipartól szenvedő északi államban rendezendő voksoláson - veresége esetén - végleg elszállhatnak a kampányra legtöbbet költő Mitt Romney esélyei. A demokraták bojkottálják az előválasztást, mert a beleegyezésük nélkül hozták előbbre annak időpontját.

Az elnökjelöltségért folyó küzdelemben a republikánusoknál fej fej mellett áll a New Hampshire-i előválasztást megnyerő John McCain és Mitt Romney - mondta az InfoRádiónak Magyarics Tamás Amerika-szakértő.

A Magyar Külügyi Intézet főmunkatársa közölte: Romney, annak ellenére, hogy óriási összegeket költött kampányára, eddig meglehetősen rosszul szerepel, ha pedig Michiganben is veszít, elszállnak esélyei az elnökjelöltségre.

Giulianit nem érdekli

A harmadik lehetséges elnökjelölt, Rudy Giuliani meglehetősen szokatlan stratégiát követ: Iowában, New Hampshire-ben és Michiganben sem kampányolt, mivel a január 29-i floridai előválasztásra készül - tette hozzá Magyarics Tamás.

A volt New York-i polgármester arra számít, hogy egy esetleges kaliforniai győzelem olyan lendületet ad neki, ami a február 5-i "szuperkedden" majd az első helyre segíti - magyarázta a szakértő.

Sokat kockáztat

Korábban az volt az általános nézet, hogy az első előválasztásokon jól kell szerepelni, korábban azonban még nem volt olyan komoly politikus, aki tudatosan feladta volna a korai primary-ket - mondta a Magyar Külügyi Intézet főmunkatársa.

Giuliani stratégiája kockázatos, hiszen John McCainnek hátulról sikerült az élre kapaszkodnia, és komoly esélye van arra, hogy Michiganben is diadalmaskodjon - közölte az Amerika-szakértő.

Ha McCainnek Dél-Karolinában is sikerül győznie, rettentő nehéz lesz megállítani - tette hozzá Magyarics Tamás.

Hanganyag: Nagy Tamás

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk