eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A pápa ismét a melegházasságok ellen érvelt

Hatalmas tömeg, egyes hírek szerint több tízezer, más források szerint több százezer ember gyűlt össze a spanyol fővárosban a madridi érsekség által szervezett tömegmegmozduláson "a keresztény családi értékek védelmében".

XVI. Benedek pápa a Vatikánból a vasárnap déli úrangyala imádság során élőben szólt a madridi tömeghez a téren elhelyezett hatalmas kivetítőkön keresztül.

"Érdemes a család, a házasság és Isten legértékesebb teremtménye, az emberi lény érdekében fáradozni" - jelentette ki a katolikus egyházfő.

XVI. Benedek arra biztatta az embereket, hogy az emberi életnek méltóságot adó morális értékek tiszteletben tartásával neveljék fel gyermekeiket.

A pápa kiemelte: "a család alapját a férfi és a nő felbonthatatlan szövetsége képezi, az a kiváltságos környezet, amelyben az emberi élet létrejön és védelmet talál kezdetétől fogva egészen természetes végéig".

A katolikus egyház több alkalommal bírálta José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök kormányát a melegházasságok elismeréséért és a válások megkönnyítéséért.

"Egy olyan társadalomban, ahol a válások száma ugrásszerűen megnőtt, és szinte meghaladja a házasságkötések számát, súlyos helyzet állt elő, és ez késztet minket arra, hogy nyilvános állásfoglalást tegyünk" - mondta Antonio Maria Rouco Varela madridi érsek az ABC konzervatív napilap vasárnapi számában megjelent interjúban.

A madridi rendőrség és a belügyminisztérium jelezte, nem közöl adatokat arról, hogy hányan vettek részt a vasárnapi tömegmegmozduláson, amelyre Spanyolország minden részéből érkeztek családok.

A hatalmas tömeg a Plaza de Colon nevű központi téren gyűlt össze, és a részvevők megtöltötték a környező utcákat is.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×