eur:
400.65
usd:
362.5
bux:
73309.62
2024. október 2. szerda Petra

A természetrombolás ellen emelte fel szavát XVI. Benedek

Minden hívőnek időt és teret kell adnia életében Istennek, a rászorulóknak és a szenvedőknek - mondta a katolikus egyházfő a vatikáni Szent Péter-bazilikában bemutatott karácsonyi éjféli misén.

XVI. Benedek kijelentette: ma az önzés és az egyéni vágyak hajszolása került előtérbe, és emellett nem jut hely semmi más számára.

Szentbeszédében a pápa bírálta a Föld természeti erőforrásainak mértéktelen és körültekintés nélküli kiaknázását is.

A karácsonyi szertartást 42 országban 60 televíziós csatorna közvetítette.

Békevágy Betlehemben

Betlehemben a szentföldi békét, továbbá a független palesztin állam megteremtését szorgalmazta éjféli karácsonyi szentbeszédében a jeruzsálemi latin pátriárka.

Michel Sabbah a Születés templomában azt mondta: Jézus hagyomány szerinti szülőhelye nem lehet a kirekesztettség, a megszállás vagy a politikai bebörtönzés földje.

A pátriárka bírálta a vallási szélsőségeket, és sajnálatának adott hangot, amiért a Szentföldön élő keresztény közösség száma évről évre csökken.

A misén részt vett Mahmúd Abbász palesztin elnök is.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Jelentős romlás van a nemzetközi hangulatban, a Fed jelzései után a geopolitikai fejlemények is megmozgatták a devizapiacot. A rossz hangulatban a tőzsdék esnek, és a környezet most nem kedvez a forintnak sem. De ezen túlmenően egyedi magyar okok és több technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a forint euróval szembeni árfolyama ma másfél éves mélypontra esett, és átvitte a 400-as szintet. A forint árfolyamának alakulása fontos témája lesz a Portfolio makrogazdasági konferenciájának, amelyre itt tudsz jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×