eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nyitrai magyar lány: szlovák szakértők kérdőjelezik meg a rendőri munkát

Továbbra is sok a megválaszolatlan kérdés Malina Hedvig ügyében. Az egyik szlovák hírtelevízió kedd esti oknyomozó riportműsorában neves jogászok megkérdőjelezték a megvert diáklány esetének rendőrségi vizsgálatát.

A TA3 hírtelevízió műsorában a szakemberek tényszerűen elemezték a rendőrségi vizsgálat hivatalos iratait.

Szerintük a nyitrai rendőrség több komoly mulasztást követett el a nyomozás során.

Hibának nevezték, hogy alig két héttel a történtek után leállították a nyomozást, azzal, hogy az eset nem is történt meg, és a diáklány csupán kitalálta az egészet.

Jaroslav Ivor, a pozsonyi jogi egyetem dékánja, volt magas rangú rendőrtiszt elmondta: a korábbi rendőrségi bizonyítékok is gyenge lábakon állnak, a nyomozás felületes és kapkodó volt.

A megkérdezettek nagy hibának nevezték, hogy a hivatalos rendőrségi akta nem tartalmazza a diáklány rendőrségi kihallgatásán készített videofelvételt.

Malina Hedvig ugyanis többször is azt mondta, hogy a rendőrök a kihallgatás során nyomást gyakoroltak rá, sőt, meg is fenyegették.

Ennek azonban az ügy aktájában semmilyen nyoma nincs, a rendőrség nem hajlandó a védelem rendelkezésére bocsátani a videofelvételt.

Jozef Sátek, a korrupcióellenes hivatal volt vezetője azt tartotta furcsának, hogy a rendőrség mindmáig nem hallgatta ki azt a fiatalembert, aki az egyik tanú vallomása szerint részt vett a támadásban, és a fantomkép alapján többen is felismerték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×