eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Liverpooli gyerekgyilkosság: a kocsmáros megnevezte a gyilkost?

Megadta a gyilkos nevét, a rendőrök mégsem kérdezték ki - állítja annak a kocsmának a tulajdonosa, amely előtt Rhys Jonest megölték. A férfi harmadikként ért a gyilkosság helyszínére, és hallotta, ahogy az ott összegyűlt tömegben megnevezték az elkövetőt.

Öt hónapja vette meg Keith Doyle a Fir Tree nevű pubot, amely előtt lelőtték a 11 éves liverpooli kisfiút, Rhys Jonest, miközben barátaival focizott.

A férfi harmadikként ért a gyilkosság helyszínére, és azt állítja: valaki kimondta a gyilkos nevét a Croxteth lakópark környékén összegyűlt tömegben.

A rendőröknek is elmondta, hogy mit hallott, és átadta nekik a zártláncú videórendszer felvételeit is, de csodálkozik, hogy a nyomozók nem keresték meg és kérdezték ki.

Az ügy kapcsán korábban tíz - 14 és 19 év közötti - fiatalt vett őrizetbe a rendőrség, nyolc fiút és két lányt. Később mindannyiukat szabadon engedték: négy ellen nem emeltek vádat, hatukat azonban csak óvadék ellenében bocsátották el.

"A rendőrök még múlt szerda este beszéltek Doyle úrral. Nem látta a lövöldözést. Lejegyezték az információit és ellenőrzik, de sok más ember is volt még a pubban, akiket nem kérdeztek ki" - közölték a merseyside-i rendőrségnél.

Kedden a nyomozók megkezdték egy, a Rhys elleni gyilkosság helyszínéhez közel eső erdő átfésülését: minden bizonnyal a gyilkos fegyvert keresik, amely valószínűleg egy hosszú csövű pisztoly.

A rendőrök egyik elképzelése szerint Rhys Jones két, egymással harcoló banda - a Croxteth Crew és a Strand Gang - közötti tűzpárbajba csöppent, és ekkor kapott halálos sebet.

Kedd este a 11 éves fiú szülei, Melanie és Stephen Jones a Liverpool labdarúgó-csapatának meghívására részt vett a klub Toulouse elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

A meccs előtt fiúk tiszteletére eljátszották a Johnny Todd című dalt, amelyre az Evertonnak a játékosai vonulnak be a stadionba. Rhys fanatikus Everton drukker volt.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×