eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Feszült emlékezés a Katrina áldozataira

New Orleansba látogatott az amerikai elnök a Katrina hurrikán pusztításának második évfordulóján. George Bush egyperces néma főhajtással emlékezett az áldozatokra.

A szövetségi és a városi vezetés között még mindig fennálló ellentéteket jól jelzi, hogy Ray Nagin New Orleans-i polgármester az amerikai elnök tisztelgő látogatása közben a város másik végén vett részt egy megemlékezésen.

A Katrina hurrikán 2005. augusztus 29-én csapott le az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti részén. A természeti csapásban 1700-an haltak meg és több tízezren hajlék nélkül maradtak Louisiana, Mississippi és Alabama szövetségi államokban.

Az Egyesült Államok történetében legsúlyosabb természeti csapás után a kormányzat 122 és fél milliárd dollárt utalt ki újjáépítésre és az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére, de korábbi sajtóhírek szerint a pénznek csak kevesebb mint a felét költötték a kijelölt célokra.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×