eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az öreg kommunista a Clinton-Obama párosra fogad

Fidel Castro kubai vezető szerint Hillary Clinton és Barrack Obama összefog majd, hogy megnyerjék a demokraták számára az elnökválasztást.

"Verhetetlen páros lenne Hillary Clinton, mint elnökjelölt és Barrack Obama alelnök-jelöltként" - vélekedett a pártlapban írt kommentárjában Fidel Castro.

A 81 éves kubai vezető, aki az 1959-es forradalom óta kilenc amerikai elnököt élt túl, azzal vádolta az amerikai elnökjelölteket, hogy "megalázkodnak" az ellenségei, a Floridában élő egykori kubai menekültek előtt.

Clinton és Obama a múlt héten sürgette a demokratikus változásokat Kubában. Castro a Granmában megjelent vezércikkében. A betegeskedő kubai vezető visszautasította az ilyen jellegű "beavatkozást". Szerinte az amerikai elnökjelöltek csak azért foglalkoznak Kubával, hogy megnyerjék maguknak a floridaiak szavazatait.

Obama azt is sürgette a múlt héten, hogy az Egyesült Államok enyhítsen a szigorításokon azzal kapcsolatban, hogy mennyi pénzt utalhatnak haza a kubai-amerikaiak, és milyen gyakran látogathatnak el az amerikai partoktól mindössze 145 kilométerre fekvő szigetországba.

"A pénz, amit hazautalnak, segíthet a családjuknak abban, hogy kevésbé függjenek Fidel Castrótól. Ez hozhatja csak el a valódi változást Kuba számára" - vélekedett az illinoisi szenátor Miami Kis Havannának nevezett negyedében, ezer ember előtt mondott beszédében.

Castro, aki betegsége miatt 13 hónapja nem jelent meg a nyilvánosság előtt, ezen a héten már másodszor írt vezércikket a Granmában. Az országban már arról pletykálnak, hogy Castro haldoklik, vagy már meg is halt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×