eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem német az Afganisztánban elrabolt, majd szabadon engedett újságíró?

em német, hanem afgán származású dán újságíró került kedd éjszaka emberrablók fogságába, és szabadult ki szerdán az Afganisztán keleti részén fekvő Kunár tartományban - közölte a tartományi kormányzó korábbi bejelentését helyesbítve a helyi kormány.

Salizi Dídar kormányzó német riporterről és afgán kísérőiről beszélt a Kunár tartomány Szangar körzetében történt túszejtés kapcsán. Nem közölte az elrabolt újságíró nevét, csak német nemzetiségét hangsúlyozta.

A német Stern magazin jelezte korábban: nem zárható ki, hogy riporteréről, Christoph Reuterről van szó, aki évek óta Afganisztánban tevékenykedik, és a közelmúltban éppen a szóban forgó térségbe készült.

Reuter azonban időközben mobiltelefonon kapcsolatba lépett lapjával. SMS-ben jelezte, hogy nem rabolták el, az emberrablási história egész ideje alatt afganisztáni lakhelyén tartózkodott - jelentette internetes kiadásában a Stern.

A német külügyminisztérium szóvivője csak annyit mondott az egészről, hogy áttekinthetetlen a helyzet, ami mélységesen nyugtalanítja a német kormányt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×