eur:
395.34
usd:
356.61
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Újabb összecsapás a Hamász és a Fatah fegyveresi között

Újabb összecsapás tört ki a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah és az iszlamista Hamász palesztin szervezetek fegyveresei között szombat este a Gázai övezet déli részében, ketten meghaltak és legalább harmincan - más források szerint 59-en - megsebesültek.

A Rafahban több órán át tartó tűzpárbaj kitöréséért a két egymással rivalizáló szervezet egymást okolta. Az összecsapásban életét vesztette a Hamász egyik helyi parancsnoka.

A legújabb összecsapás órákkal azután tört ki, hogy palesztin fegyveresek hatoltak be a Gázai övezetből izraeli területre, majd összecsaptak izraeli katonákkal. A katonák az egyik támadót megölték, egy másikat pedig megsebesítettek.

A támadás elkövetését az Iszlám Dzsihád iszlamista palesztin szervezet vállalta magára.

Néhány órával később, vasárnap hajnalban egy izraeli harci helikopter rakétákat lőtt ki az Iszlám Dzsihád gázai irodáira - közölték palesztin biztonsági források.

A támadás következtében az épület földszintje megrongálódott, de senki nem sebesült meg. Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy légitámadást intézett az Iszlám Dzsihádhoz tartozó gázai célpont ellen.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 04:00
×
×
×
×