eur:
395.34
usd:
356.61
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Titok övezi a többszörös gyilkos szabadon bocsátását

Nagy-Britanniában az adatvédelmi törvény megakadályozta, hogy környezete megismerje az előéletét annak a férfinak, aki csaknem húszéves börtönbüntetés után költözött a környékre, és aki nem sokkal később megölt egy kisfiút.

Hogyan lehetséges az, hogy környezete semmit sem tudott a gyilkosságért halálra ítélt férfi előéletéről? És hogyan lehetséges, hogy néhány hónappal a szabadulása után egy tízéves kisfiú is a pedofil gyilkos áldozatává vált?

Az adatvédelmi törvény ugyanis megakadályozza, hogy egy börtönből szabadult ember szabadulásának körülményeit megismerje a környezete.

1985-ben életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bíróság egy 25 éves nő meggyilkolásáért, 20 év után azonban, 2005 áprilisában kiengedték.

Néhány hónappal később azonban brutálisan megtámadt egy fiatal fiút. A férfit azóta ismét elítélték, a kisfiú környezete azonban tájékozódni akart arról: milyen körülmények között engedték el az életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt gyilkost húsz év elteltével.

A szabadon bocsátás lehetőségét vizsgáló bizottság azonban megtagadta a választ, mint mondták, az adatvédelmi törvény tiltja, hogy erről tájékoztatást adjanak.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 04:00
×
×
×
×