eur:
395.34
usd:
356.61
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Vegyes a G-8-csúcs megítélése

Elégedett a G-8 csoport németországi csúcstalálkozóján elért eredményekkel az ENSZ főtitkára, több szakértő és civil szervezet viszont bírálta a határozatokat.

Ban Ki Mun, a világszervezet vezetője hangsúlyozta: a világ 7 legfejlettebb ipari állama és Oroszország vezetőinek környezetvédelmi egyezményével az ENSZ egyértelmű felhatalmazást kapott a klímaváltozás káros hatásainak mérséklését célzó erőfeszítések összehangolására.

Achim Steiner, a világszervezet Környezetvédelmi Programjának igazgatója részleges sikerként értékelte a széndioxid-kibocsátás 50 százalékos mérséklését 2050-ig előirányzó szándéknyilatkozatot.

Több humanitárius szervezet a csúcsértekezleten elfogadott afrikai segélyprogramot bírálta, amellyel - szerintük - csak saját lelkiismeretüket igyekeztek megnyugtatni a nyolcak. A járványok, leküzdését célzó erőfeszítések ügyében pedig a menetrendet és a határidőket hiányolták.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 04:00
×
×
×
×