eur:
395.34
usd:
356.61
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Egy magyart őrizetbe vettek Rómában

Az Egyesült Államok és Olaszország együttműködését és egyetértését hangsúlyozta több témával összefüggésben George Bush amerikai elnök és Romano Prodi olasz miniszterelnök Rómában tartott közös sajtókonferenciáján.

George Bush köszönetet mondott az olasz kormánynak részvételéért az afganisztáni és libanoni misszióban. Romano Prodi azt mondta: még nagyon sok közös erőfeszítésre van szükség a Közel-Keleten, bár a libanoni békemissziónak vannak pozitív eredményei.

Az olasz kormányfő a pénteken befejezodött németországi G8-csúcstalálkozón a környezetvédelemmel összefüggésben létrejött megállapodásra utalva azt mondta: az Egyesült Államok széndioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó kötelezettségvállalása nagy lépés az együttmuködés felé a témában.

George Bush délelőtt Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnökkel találkozott, ezután magánkihallgatáson fogadta őt XVI. Benedek pápa.

Az amerikai elnök látogatása idején több tízezer háború- és globalizációellenes tüntető gyűlt össze Róma belvárosában. A demonstrálók összecsaptak a különféle rendezvények biztosítására kivezényelt rendőrökkel, többen megsérültek.

Olasz hírügynökségi jelentés szerint hat embert, köztük egy magyar állampolgárt őrizetbe vettek.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 04:00
×
×
×
×