eur:
387.68
usd:
357.69
bux:
68097.68
2024. május 17. péntek Paszkál

Van valami, ami eddig Gates-nek is hiányzott

Harminckét évvel azután, hogy másodéves egyetemista korában otthagyta a Harvard jogi karát, Bill Gates végre megkapta élete első diplomáját, ráadásul éppen volt egyetemétől.

"Most végre beírhatom az önéletrajzomba, hogy egyetemi diplomám van" - mondta William Henry Gates, a világ leggazdagabb embere, amikor 15 ezer tanár és diák jelenlétében átvette Amerika legrégebbi egyetemének díszdoktori címét.

Gates 1973-ban kezdte tanuilmányait a Harvard jogi karán, és saját bevallása szerint évfolyamán az antiszociális csoport vezére volt, és sokkal jobban érdekelték a lányok, mint a tanulás.

Pedig minden esélye meglett volna arra, hogy el is végezze az egyetemet: apja jómódú ügyvéd volt, Gates az ország egyik legjobb középiskolájába járt és az egyetemi felvételin a lehetséges 1.600 pontból 1590-et teljesített.

Az egyetemi évek egyik legfontosabb hozadéka az volt, hogy ott ismerte meg azt a Steve Ballmert, aki el is végezte a Harvardot - matematikai és gazdasági diplomát szerzett - és aki 1980 óta a Microsoft meghatározó üzelti vezetője.

A Forbes idei listája szerint Gates vagyona 56 milliárd dollár, vagyis nagyjából fele a magyar GDP-nek.

A Harvardot diploma nélkül elhagyók között azonban elég jó társaságban van, mert a névsorban szerepel az író Henry James, William Randolph Hearst egykori sajtómágnás vagy a fiatalabb nemzedékből a színész Matt Damon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

Beindulhat a magasabb kamatozású lakáshitelek refinanszírozása Magyarországon, de ha a teljes portfóliót nézzük, nem lesz szó jelentős volumenről. A bankok között nagy a verseny, így hiába a felkúszó hosszú oldali hozamok, várhatóan maradhatnak a jelenlegi lakáshitelkamatok, a CIB Banknál pedig több folyamat is segít majd abban, hogy kompenzálják a kedvezőtlenebb kamatkörnyezet hatását – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatóját a Portfolio Checklist csütörtöki adásában. Az interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdiónkban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×