eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A szülőknek is köze van Madeleline eltűnéséhez?

Meglehetősen kellemetlen kérdést tett fel egy német újságírónő az elrabolt gyermekét kereső brit McCann házaspárnak. Azt firtatta, hogy van-e közük a szülőknek a kislány eltűnéséhez. Időközben egy férfi telefonon bejelentést tett a spanyol rendőrségnél: azt állította, tudja, hol van Madeleine.

Berlinben tartottak tájékoztatót csütörtökön az elrabolt brit kislány, Madeleine McCann szülei. Azt remélik, kampányuk felkelti az emberek figyelmét, így könnyebb lesz megtalálni a 36 napja egy portugáliai üdülőhelyről eltűnt gyereket.

A tájékoztató során egy német újságírónő olyan kérdést tett fel az aggódó szülőknek, amilyenre minden bizonnyal nem számítottak. A riporter arra volt kíváncsi, maguknak McCannéknek nincs-e közük a gyerek eltűnéséhez.

"Hogyan érinti önöket, hogy egyre többen mutogatnak magukra, és azt mondják: nem úgy viselkednek, ahogyan az emberek normális esetben tennék, ha elrabolnák a gyereküket?" - kérdezte az újságírónő, majd hozzátette: egyesek arra utalnak, hogy esetleg a szülők keze is benne van az ügyben.

Katie McCann, a kislány édesanyja közölte: szerinte nagyon kevesen gondolkodnak így, Gerry, az apa pedig azt mondta, hogy nem hallott olyanról, aki gyanúsítaná őket.

A szülők csütörtök este utaztak kampánykörútjuk következő helyszínére, Amszterdamba. Gépük három órával később szállt fel a tervezettnél, mert időközben a rendőrség új, hitelesnek tartott bejelentést kapott.A hívás, amely a hírek szerint a spanyol rendőrséghez futott be, minden bizonnyal egy Európán kívüli országból érkezett. A nyomozók nem tudták megállapítani a telefonáló nemzetiségét, aki azt állította: tudja, mi történt Madeleine-nel, miután eltűnt.

A rendőrök azonnal jelezték McCannéknek, hogy új nyomra bukkantak, később azonban már nem sikerült elérni a titokzatos telefonálót, hiába várt a házaspár három órán át a berlini brit követségen.

A négyéves kislány édesapja később azt írta a gyerek megtalálására indított internetes oldalon: már nem hiszi, hogy a telefonáló valóban lényeges információkkal rendelkezett Madeleine-ről, de még mindig szívesen beszélne a rejtélyes férfival.

Gerry McCann elmondta: nagyon nehéz meghatározni, mi számít hitelt érdemlő bejelentésnek és mi nem.

Hozzátette: rengeteg hívást kapnak látnokoktól, vagy olyan emberektől, akik azt állítják, vízióik voltak, és tudják, hol van most a kislány.

Eközben a spanyol rendőrség szóvivője tagadta, hogy a testületet bármilyen, Madeleine-ről szóló információt ígérő telefonáló kereste volna. A portugál rendőrség nem kommentálta az értesülést.

Eközben a Mundo című spanyol napilap azt írta: csütörtökön találtak egy férfit, akire illik a személyleírást, amelyet McCannék egyik barátja adott. A nő látott egy alakot egy kislánnyal a karján annak az apartmannak a közelében, ahonnan Madeleine eltűnt.

Az újság szerint a férfi, aki korábban már pedofília miatt ült börtönben, egy héttel a kislány eltűnése előtt azt mondta barátainak, hogy Portugáliába utazik. A cikk szerzője azt sugallja: Madeleine-t egy nemzetközi pedofilhálózat rabolta el.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×