eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tízmillió dollár az alma maternek

Tízmillió dollárt (1,8 milliárd forintot) adományozott egykori főiskolájának Paul Newman. A 82 éves sztár, aki nemrégiben jelentette be, hogy végleg visszavonul a filmezéstől, 1949-ben végzett a Kenyon College dráma és közgazdaság szakán. Az adomány évente húsz diák tandíját fedezi.

Paul Newman nem először adott pénzt jótékony célra; élelmiszeripari vállalatának bevételéből eddig 175 millió dollárt (32,5 milliárd forintot) fordított adományokra.

Newmant kilencszer jelölték Oscar-díjra. A színész saját bevallása szerint élete egyik legboldogabb időszakát töltötte a főiskolán, amely alaposan meg is változtatta a jellemét.

"Szentül hiszem, hogy minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy diplomához segítsük a tehetséges fiatalokat. Remélem, mások is követik a példámat" - nyilatkozta a színészlegenda.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×