eur:
390.74
usd:
366.09
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Egyre jobban van Fidel Castro

utóbbi nyilvános megjelenéséhez képest erőteljesebbnek, egészségesebbnek látszott Fidel Castro az állami televízióban sugárzott képeken, amelyek egy külföldi vezetővel folytatott tárgyalásának záró szakaszában mutatták a hosszú betegeskedésből lábadozó kubai kommunista vezetőt.

A 81. életévében járó Castro lendületesen beszélt, élénknek tűnt Nong Duc Manh vietnami kommunista pártvezetővel folytatott kétórás megbeszélésének utolsó szakaszában, amelyet felvett és sugárzott az állami televízió.

Lényegesen jobbnak tűnt egészségi állapota, mint januárban, amikor Hugo Chávez venezuelai elnök látogatása alkalmával legutóbb mutatták a televízióban.

Ricardo Alarcón, a kubai parlament elnöke azt mondta pénteken, hogy az államfő csaknem teljesen felépült életveszélyes betegségéből, amely miatt műtétek sorozatát kellett elvégezni rajta.

Továbbra is államtitkokként kezelik a karib-tengeri szigetországban, hogy pontosan milyen betegségben szenved Fidel Castro, de annyi ismeretes, hogy több bélműtétet hajtottak végre rajta.

Tíz hónappal ezelőtt Castro - betegeskedésének idejére - öccsére, helyettesére, a 76 éves Raúlra ruházta hatalmát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×