eur:
393.26
usd:
353.81
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

"Litvinyenko gyilkosa három éven belül meghal"

Nagy árat fizet majd az, aki Alekszandr Litvinyenko haláláért felelős: a néhai orosz belbiztonsági tisztet radioaktív anyaggal mérgezték meg, és nagyon valószínű, hogy a gyilkos is halálos sugárdózist kapott.

Oleg Gorgyijevszkij, a szovjet állambiztonsági szolgálat (KGB) egykori ügynöke szerint alig van három éve hátra annak, aki előkészítette a sugárzó anyagot.

A néhai orosz belbiztonsági tiszt barátja szerint három újabb áldozatot szed majd a polónium-210-es radioaktív izotóp: a gyilkoson kívül szerinte halálos sugárdózist kapott még az a két férfi is, aki több alkalommal találkozott a novemberben elhunyt férfival.

A két orosz üzletember, akiket hol tanúkként, hol gyanúsítottakként kezelnek a hatóságok, Oleg Gorgyijevszkij szerint öt éven belül, leukémia miatt vesztik majd életüket.

A Scotland Yard Andrej Lugovojt és Dimitrij Kovtunt is kikérdezte, és a királyi ügyészi hivatal most azt vizsgálja, elegendő bizonyítékot gyűjtött-e a rendőrség a vádemeléshez.

A hírek szerint a rendőröknek már megfelelő mennyiségű bizonyítékuk van arra, hogy vád alá vegyék Andrej Lugovojt, aki azonban tagadja, hogy köze lenne az egykori kém halálához.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon
Migráció

Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint Olaszország, Szlovénia és Horvátország államközi együttműködése arra példa, hogy a nemzetállamok regionális alapon is megosztják erőforrásaikat, illetve közösen lépnek fel az irreguláris migráció elleni küzdelemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×