eur:
393.29
usd:
353.81
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kiszorítják a turisták a helyieket Velencéből

A turistainvázió annyira felverte a velencei ingatlanárakat, hogy a helyiek már nem tudják megfizetni a költségeket. Hamarosan egy új luxushotel is nyílik a vízre épült olasz városban.

Velence legnagyobb szállodája épül a Grand Canalia közelében egy XIX. századi, neogótikus stílusú malom átalakításával. A tulajdonos reméli, hogy hamarosan dúsgazadag turistákat láthat majd vendégül a szállóban.

Nem csak szállóvendégek érkeznek azonban a különleges hangulatú városba, igen sok olyan látogató is megfordul Velencében, aki mindössze egy napot tölt a látványosságok megcsodálásával.

Az ilyen egynapos vendégek nem hoznak túl sok hasznot a városnak: alig költenek valamit, viszont annyian vannak, hogy gyakran megbénul miattuk Velence élete.

Éppen ezért nemrég a velencei hatóságok durván "megadóztatták" a turistákat szállító buszokat, amelyek a városban parkolnak, míg a látogatók végignézik a nevezetességeket.

A járművek üzemeltetőinek csaknem százezer forintnak megfelelő összeget kell fizetniük.

Az elmúlt húsz évben sokat változtatott Velencén a turizmus. A város állandó lakossága 140 ezer főről 60 ezerre csökkent.

Ennek fő oka, hogy a turisták inváziója miatt az egekbe szöktek az ingatlanárak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×