eur:
393.26
usd:
353.81
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Járvány az óceánjárón

Több mint 300 embert fertőzött meg a Queen Elizabeth 2 luxushajó fedélzetén kitört járvány.

A norovírus által okozott megbetegedés az 1.652, főként amerikai utas 17 százalékát érintette, nekik két-három napon át a kabinjukban kellett maradniuk. A megfertőződött emberek hánytak és hasmenésük volt.

Az óceánjáró január 2-án indult Southamptonból, majd hat nap múlva New Yorkban kötött ki, ahol utasokat vett fel. Mire a hajó a héten megérkezett San Franciscóba, már 276 utas és a legénység 28 tagja betegedett meg.

A Queen Elizabeth 2 fedélzetére felmentek az amerikai járványügyi hatóság emberei, és vizsgálatot tartottak. Megállapították, hogy a legénység a megfelelő módon járt el a fertőzés leküzdéséért.

Az intézkedések között volt a kaszinó zsetonjainak fertőtlenítése, valamint az önkiszolgálás megszüntetése a hajó büféjében.

A több mint 70 ezer tonnás hajó csütörtökön hajózott ki Honolulu felé, ekkor már csak néhány utas szerepelt a betegek listáján.

A Queen Elizabeth 2 óceánjárón a részvétel a 106 napos földkörüli útra 10.000 és 70.000 font (4-28 millió forint) között van.

Brian O'Connor, a hajót üzemeltető Cunard Line szóvivője Miamiban azt mondta, hogy a fertőzéshullám miatt senki nem mondta le foglalását.

A szakértők szerint a vírust valamelyik New Yorkban beszálló utas "vitte magával" a hajóra.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon
Migráció

Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint Olaszország, Szlovénia és Horvátország államközi együttműködése arra példa, hogy a nemzetállamok regionális alapon is megosztják erőforrásaikat, illetve közösen lépnek fel az irreguláris migráció elleni küzdelemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×