eur:
393.29
usd:
353.83
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Tudósokat toboroznak a terroristák

Megszigorították a Nagy-Britanniában őrzött több mint száz veszélyes kórokozó őrzését, miután a hírszerzés arra figyelmeztetett, hogy iszlám terrorista csoportok biológiai fegyverekkel végrehajtott támadásokra készülnek.

A veszélyes kórokozókkal dolgozó intézményeket - egyetemeket, kórházakat, gyógyszerkutatókat - a rendőrség ellenőrzi majd, a laboratóriumaikat pedig a kormány biztonsági szakemberei időről-időre megvizsgálják. A kórokozó-készleteket rendszeresen leltározzák.

A szigorúbb biztonsági intézkedéseket azután rendelték el, hogy a hírszerzés (MI5) közölte: az al-Kaida nagy erővel törekszik tudósok toborzására. A szélsőséges szervezetek finanszírozzák a fiatal szakemberek tanulmányait, ellenszolgáltatásként pedig a nekik végzett munkát várják el.

Az MI5 főigazgatója tavaly novemberben arra figyelmeztetett, hogy a terroristák tömegpusztító fegyvereket is be akarnak vetni az Egyesült Királyság területén.

A szigetország laboratóriumaiban egyebek mellett a madárinfluenza, a tuberkolózis, a gyermekbénulás, a veszettség, a száj és körömfájás, valamint számos trópusi betegség kórokozóját őrzik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×