eur:
393.29
usd:
353.81
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Ismét bevezethetik a testi fenyítést az iskolákban

Átgondolják a japán iskolák a testi fenyítés újbóli engedélyezését, mert az utóbbi időben túl sok olyan diák lett öngyilkos, akit társai az iskolában terrorizáltak.

Egy kormányzati felkérésre készített jelentésben a szakértők azt javasolják a japán iskolák vezetőinek, gondolják át a diákok testi fenyítését tiltó elvet. Egyre nő ugyanis azoknak a diákoknak a száma, akikkel erőszakoskodnak osztálytársaik.

Úgy találták, hogy ez a fajta terrorizálás 1999 és 2005 között negyvenből tizennégy fiatal öngyilkosságában közrejátszott. A japán diákok egyébként is nagy nyomás alatt állnak: kötelességük jól tanulni.

Bár a japán oktatási miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy az iskolán belüli erőszak nem játszik szerepet az öngyilkosságokban, a jelentés késztői szerint mindenképpen fontos, hogy megbüntessék a kötözködőket, és figyelmeztessék azokat a tanárokat, akik elnézik ezt.

Japánban 1947 óta tilos a diákok nevelő célzatú testi fenyítése, ez a környező országokban is tiltott. Világszerte 109 országban nyilvánították jogellenesnek a diákverést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×