eur:
387.6
usd:
359.85
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Köd és káosz a londoni repülőtéren

A sűrű köd miatt több száz járatot töröltek a londoni Heathrow repülőtéren. A második napja tartó rossz idő és az előrejelzések szerint legalább a hétvégéig megmaradó rossz idő.

Albion ezekben a napokban igencsak ködös. A reptéren olykor száz méternyire sem lehet látni, 350 járatot töröltek. Aki belföldi légiútra készül, azt arra kérik, hogy ki se menjen Heathrow-ra, mert csak a káoszt növeli. Utazzék inkább vonaton, távolsági buszon vagy autón.
A tolongás így is nagy, a repülőtéri főépület mellett felhúztak egy jókora sátrat, oda terelik a várakozók egy részét, ám az fűtetlen, pedig Londonban csípős hideg van.

A gépek fel tudnak szállni ködben is, de Heathrow-n ilyenkor, karácsony előtt percenként kellene indítani járatot és attól lehet tartani, hogy valamelyik pilóta, aki alig lát tovább az orránál, esetleg a földön karambolozik. Tehát a járatokat mintegy 50 % arányban ritkították. Ez a Budapestre utazókat egyelőre nem érinti.

A reptér igazgatóság azt kérte, hogy az utazni kívánók előzetesen tájékozódjanak, internet segítségével. De oly sokan tájékozódtak, hogy a honlap lefagyott.

A szigetországból karácsony előtt kétmillióan próbálnak elindulni családi ünneplésre vagy egy kis téli napozásra. Sokan mérgelődnek amiatt, hogy útitervük köddé foszlik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Resperger István az Arénában az atomfegyverek stratégiai csapdájáról

Resperger István az Arénában az atomfegyverek stratégiai csapdájáról

Augusztus végére jöhet el a holtpont az ukrajnai háborúban Resperger István ezredes szerint. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Biztonságkutató Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az ukrán lőszerhiány, Oroszország területi nyereségei, valamint a hadigazdálkodás okozta nehézségek és az időjárás is megakaszthatja a harcokat. Szerinte lehetséges a francia szerepvállalás a háborúban, mégsem lenne sok haszna. Atomfegyverek bevetéséről pedig "nem egy ember dönt".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Távozik pozíciójából Putyin jobbkeze, heves harcok dúlnak Harkivnál – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Távozik pozíciójából Putyin jobbkeze, heves harcok dúlnak Harkivnál – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vlagyimir Putyin orosz elnök menesztette Szergej Sojgut, aki helyette a biztonsági tanács titkári tisztségét kapta meg. Az orosz elnök Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolja Oroszország védelmi minisztériumának élére. Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×