eur:
395.45
usd:
366.07
bux:
73893.34
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Borrell: Európa képmutató

Mélységesen képmutatónak tartja az Európai Parlament elnöke Európa magatartását az illegális bevándorlás ügyében, mert megtűri a bevándorlók által végzett feketemunkát.

Josep Borrell az El País című spanyol lap vasárnapi számának nyilatkozva leszögezte: "Nem lennének illegális bevándorlók, ha nem lenne illegális munka".

Az Európai Parlament elnöke Finnországot állítja példaként, ahol nincsenek illegális bevándorlók, de nem is jutna senkinek eszébe illegális munkát felkínálni egy bevándorlónak.

Európa - veti szemére az EU-nak a politikus - képtelen volt koherensen cselekedni a határok megnyitásából fakadó helyzetben, és igazi külpolitikát kidolgozni bevándorlásügyben.

A posztjáról 40 nap múlva távozó Borrell másfelől úgy látja, hogy a 27-ek uniójában - Románia és Bulgária csatlakozása után - az egyöntetű döntések követelménye bénultságot fog okozni. Az EP elnöke éppen ezért az uniós intézmények "sürgős reformjára" int.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×