eur:
393.93
usd:
356.38
bux:
72982.36
2024. szeptember 4. szerda Rozália

A palesztin elnök bejelentheti az előrehozott választásokat

Előre hozott parlamenti és elnökválasztást írna ki egy héten belül a Palesztin Hatóság elnöke, ha a nemzeti egységkormány megalakításáról folytatott tárgyalások a jelenleg kormányzó Hamász radikális iszlám mozgalommal nem hoznak eredményt. Ezt Mahmúd Abbász egyik tanácsadója közölte.

Az iráni látogatáson tartózkodó Iszmáil Haníje palesztin miniszterelnök visszautasította az elore hozott választások tervét, mert szerinte egy ilyen megoldás csak súlyosbítaná a válságot és káoszba taszítaná a palesztin területeket.

Előzőleg a Hamász parlamenti frakciójának vezetője a demokrácia elleni puccsnak nevezte az elképzelést.

Címlapról ajánljuk

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

A nyári forróságban nemcsak a nyílt vizek szintje csökkent drasztikusan, a tavak és folyók felmelegedése miatt oxigénhiány alakul ki, ami tömeges halpusztulást okoz. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc szerint ezen a nyáron a szokásos halveszteség a többszörösére nőtt, az áremelést azonban el akarják kerülni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Látványos ábrákon a "Kamala-hatás": így hozta vissza az alelnök a demokratákat a szakadék széléről

Látványos ábrákon a "Kamala-hatás": így hozta vissza az alelnök a demokratákat a szakadék széléről

Amilyen kiszámíthatónak tűnt az elején a 2024-es amerikai elnökválasztási szezon a 80 év körüli régi motorosok feltételezett visszavágójával, olyan gyorsasággal követték egymást a történelmi események a nyár folyamán. Kezdve Donald Trump volt elnök bírósági elítélésével, majd a hivatalban lévő demokrata, Joe Biden elbaltázott vitaszereplésén és a republikánus zászlóvivő ellen elkövetett merényletkísérleten át, egészen Biden jelöltségtől történő visszalépéséig július végén. Az amerikai sajtó olykor "európai stílusúként" hivatkozik az idei kampányra, hiszen a tüstént Biden helyébe lépő Kamala Harris alelnöknek kicsivel több mint három hónap állt rendelkezésére, hogy megfordítsa a demokraták csúfos vereségével fenyegető novemberi voksolást. Most, hogy már csak két hónap van hátra a választásig, a számok mögé néztünk, hogy kiderítsük, Harris mely szavazói csoportokban tudott javítani a demokraták esélyein, és ez mire lehet elég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×