eur:
394.45
usd:
364.31
bux:
73762.03
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Párizs: al-Kaidás ne dolgozzon repülőtéren

A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren több mint 70 muzulmán vallású dolgozó biztonsági zónába érvényes belépőjét vonták vissza. Az indoklás szerint ők biztonsági kockázatokat jelentenek az utasokra, mert terroristakiképző-központokban jártak Afganisztánban és Pakisztánban.

Nem bocsátották el, de a biztonsági zónákba érvényes belépőjük visszavonásával ellehetetlenítik a munkáját több mint 70 embernek Párizs legnagyobb repülőterén.

A muzulmán vallású reptéri dolgozók a hivatalos közlés szerint afganisztáni és pakisztáni terroristakiképző táborokban jártak.

Egyikük állítólag Richard Reid barátja - a brit férfi 2001-ben cipőjébe rejtett bombával akart felrobbantani egy Párizsból Amerikába tartó gépet.

Egy másik férfi pedig állítólag egy al-Kaidához köthető, algériai terrorista vezetővel tartott fenn közeli kapcsolatot. A dolgozók szerint ugyanakkor vallásuk miatt diszkriminálják őket a reptéren.

A BBC tudósítása megjegyzi, hogy noha sok munkás belépőjét visszavonták, mintegy tízen, akik szintén biztonsági kockázatot jelenthetnek, továbbra is beléphetnek a biztonsági zónákba. A francia törvények ugyanis előírják, hogy meg kell nekik adni a lehetőséget, hogy válaszoljanak a vádakra.

Az Európai Unión belül Franciaországban él a legnagyobb muzulmán közösség.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×