eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A politikus, a hűtlen férj, a szerelemhajó és a poloska

Egy tekintélyes politikusnő, egy hűtlen férj, egy titkos nyomozás, egy lehallgatási terv, egy kegyvesztett rendőrfőnök és a maffia - tökéletes összetevők egy politikai botrányhoz, mint azt Jeanine Pirro New York-i republikánus politikus meg is tapasztalhatta.

Jeanine Pirro, New York állam egyik vezető republikánus politikusa csütörtökön sajtótájékoztatón vallotta be, hogy tárgyalásokat folytatott férje titkos lehallgatásáról New York város volt rendőrfőnökével, Bernard Kerikkel. Azt szerette volna megtudni: férje megcsalja-e.

A politikusnő, aki majdnem indult Hillary Clinton ellen a New York-i szenátori székért, bejelentette: az FBI nyomozást indított ellene az illegális lehallgatás ügyében.

A New York-i főállamügyészi székért versenyben lévő republikánus politikus a sajtó képviselői előtt azt hangsúlyozta, hogy a lehallgatás soha nem valósult meg.

Titokzatos FBI-felvételek

Jeanine Pirro azután állt ki a nyilvánosság elé, hogy híre ment: egy helyi televízió megszerezte a volt rendőrfőnökkel folytatott telefonbeszélgetéseiről készült FBI-felvételeket. A szövetségi nyomozóiroda egy, a politikusnőtől teljesen független ügyben hallgatta le Bernard Kerik telefonját. Amióta ugyanis elhagyta a rendőrfőnöki posztot, számos etikai probléma került a felszínre.

"Mit tegyek, Bernie? Nézzem, ahogy minden este megd****? Felmegyek a hajóra, és magamra teszem a kib****** szerkezetet" - mondta egy beszélgetés során a felvétel tanúsága szerint Jeanine Pirro, aki saját bevallása szerint nyomoztatott férje után, de soha nem történt meg a - bűncselekménynek számító - lehallgatás.

A botrányos férj

Albert Pirro, a politikus férje már eddig is jócskán hátráltatta felesége politikai karrierjét. Az ügyvédet 2000-ben adócsalás miatt bebörtönözték, kétszer gyorshajtásért megbüntették, és sokat beszélnek állítólagos maffiakapcsolatairól, hogy zabigyerekét ne is említsük.

Jeanine Pirro a most kirobbant botrány ellenére nem száll ki a főállamügyészi posztért folyó versenyből. Esélye azonban nem túl sok van, ugyanis már így is komoly lemaradásban van demokrata ellenfele mögött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×