eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A lógás ellen 24 órás iskola

Egy újfajta módszert dolgozott ki a lógás elkerülésére egy nagy-britanniai főiskola. Eddig a sportiskola büszkélkedhetett az országban a legtöbb lógós diákkal. Az intézmény vezetője azonban megelégelte, hogy csak erről ismerik az iskolát, és tanulásra akarja buzdítani a diákokat.

A főiskola át akar állni a 24 órás oktatásra. Az intézmény továbbra is csak reggel 7 és este 10 óra között tartana nyitva, éjszaka azonban az interneten oktatná tovább a diákokat.

A gosporti intézmény igazgatója szerint ezzel nem tesznek mást, mint alkalmazkodnak az emberek változó életéhez. Szerinte a diákok azért nem járnak be az órákra, mert unatkoznak. A modern technika azonban lekötné őket, így azon keresztül képzésük is megoldható lenne.

Mint mondta, a diákok nem egyformák. Vannak akik reggel szeretnek tanulni, és vannak, akik este. Kezdeményezésükkel mindenkinek meg akarják adni az esélyt.

Mindez természetesen a tanáraktól is rugalmasabb hozzáállást kíván. Az intézmény jövő szeptembertől rendezkedik be egy kétéves próbaüzemre, amikor tesztelik módszerüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×