eur:
390.47
usd:
364.17
bux:
68385.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Külföldi út az idegenellenesség "büntetése"?

Egy skót kisváros önkormányzata Lengyelországba akarja küldeni tanulmányi kirándulásra fiatal bajkeverők egy csoportját, miután a városban megnőtt a bevándorlók és családjaik elleni támadások száma. Az ötlet onnan jött, hogy az atrocitások elkövetői gyakran teszik fel a kérdést: miért nem maradnak otthon a lengyel bevándorlók?

A Moray-i önkormányzat szóvivője szerint a bevándorlók elleni támadások olyan gyakorivá váltak, hogy most már minden héten vannak sérültjei az atrocitásoknak.

Az elkövetők gyakran generációk óta munkanélküli családok gyerekei - hangsúlyozta a szóvivő, aki szerint gyakran azt kérdezik a fiatalok a melléjük kirendelt szociális munkástól, hogy miért jön ennyi lengyel Nagy-Britanniába dolgozni, és miért nem maradnak otthon.

"Úgy gondoljuk, hogy a legjobb válasz az, ha megmutatjuk nekik"- mutatott rá a szóvivő, aki ettől a módszert jobb eredményeket vár, mint egy büntetéstől.

Több városi tanácstag és helyi lakos is kritizálta ugyanakkor a tervet: attól tartanak, hogy a külföldi utazás lehetősége antiszociális viselkedésre ösztönzi majd a fiatalokat.

A tinédzsereknek egyébként maguknak kell majd fizetniük repülőjegyüket, már ha az önkormányzat talál olyan lengyel szervezetet jövő nyárig, amely felvállalja az idegen-ellenes brit fiatalokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×