eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kommandósok szabadították ki a szlovák szekta áltak fogva tartott magyar nőt

Szlovákiában rendőrségi kommandó szabadított ki egy Floridában élő magyar állampolgárságú nőt egy szlovákiai szekta fogságából.

A 34 éves nő néhány hónappal ezelőtt levelezés útján került kapcsolatba egy gyógynövényekkel foglalkozó természetgyógyásszal, aki a szlovákiai Királyhelmec környékén él.

A nő körülbelül két hónappal ezelőtt Szlovákiába utazott, hogy személyesen is felvegye a kapcsolatot a természetgyógyásszal, akitől szakmai ismereteket akart tanulni, de azóta sem Floridában élő férjének, sem Magyarországon élő édesanyjának, sem más családtagjának nem adott magáról életjelt.

Titokban felhívta a családját

A keresés sokáig eredménytelen volt, de a nő szerdán titokban fel tudta hívni családját és elmondta, hogy a természetgyógyász egy vallási szekta vezetoje, aki más személyekkel együtt fogva tartja őt és durván bánik vele.

A nő családja a magyar rendőrségtől kért segítséget. Riskó Nagy László, a pozsonyi magyar nagykövetség konzulja megerősítette: a történet igaz, a nőt a pozsonyi magyar nagykövetség feljelentése után a szlovák rendőrség azonnal keresni kezdte, és péntek hajnalban egy kommandós osztag sikeresen kiszabadította.

A konzul hozzátette: az erőszakkal fogva tartott nőt szertartások során többször testileg is bántalmazták.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×