eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Irán "a Hezbollah megvédésére" szólít fel

"Az egész iszlám közösséget a Hezbollah megvédésére" szólította fel az Izraellel szembeni konfliktusban Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah.

Az összegyűlt hívek előtt felszólaló ajatollah - az iráni állami televízió szerint - élesen bírálta "az ENSZ hozzá nem értését a libanoni kérdésben".

Az Egyesült Államokat azzal vádolta, hogy "a cionista rezsim és bizonyos kártékony európai országok, például Nagy-Britannia segítségével ki akarja iktatni az iszlámot a térségből".

A síita többségű Irán a Hezbollah fő támogatója, s részt vett annak létrehozásában a nyolcvanas évek elején. Izrael és a nyugati országok azzal vádolják, hogy pénzeli és felfegyverzi a libanoni síita szervezetet. Teherán azonban váltig tagadja ezt, bizonygatva, hogy csupán erkölcsi és politikai támogatást nyújt a Hezbollahnak.

Hamenei ajatollah neveket nem említve bírálta egyes arab országok hallgatását is a konfliktusban, azt sugallva, hogy ezzel az Egyesült Államok malmára hajtják a vizet.

"Egyes arab országoknak, amelyek csöndben maradtak, tudniuk kell, hogy Amerika sohasem fogja tekintetbe venni érdekeiket" - mondta az iráni vallási és politikai vezető.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×