eur:
392.67
usd:
363
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Mindenki fenyegetőzik: ez a háború még sokáig tart

Izrael és az ellene küzdő fegyveres csoportok is a harcok folytatását ígérték a libanoni és a gázai konfliktusban.

Újabb rakéták csapódtak be az észak-izraeli Haifában, két ember meghalt, hat megsebesült.

A támadásban elhunytakkal tizenhétre nőtt az izraeli civil áldozatok száma a libanoni harcok kezdete óta.

Libanon déli részén egy ember meghalt, heten megsebesültek a hajnali izraeli légicsapásokban. A harci repülők kilenc hullámban lőtték Baalbek várost, amely a Hezbollah egyik központja a Bekaa-völgyben.

A várostól délkeletre fekvő Manara faluban egy halottja és egy sebesültje van a harcoknak. Az izraeli légierő hajnalban támadta Szidón belvárosát is. A harci gépek először támadták a kikötővárost, ahol jelenleg 35 ezer menekült tartózkodik.

Izrael megismételte: hadserege addig nyomul előre a libanoni területeken, amíg kiszorítja a Hezbollah fegyvereseit a határ térségéből.

Megtalálták egy izraeli katona holttestét

Dél-Libanonban megtalálták az izraeli hadsereg egyik eltűnt katonájának holttestét. A katonának még a múlt héten, a Hezbollah libanoni síita szervezet gerilláival vívott harcok után veszett nyoma.

A zsidó állam hadserege július 12-én indított offenzívát a szomszédos ország ellen, miután a Hezbollah gerillái elraboltak két izraeli katonát.

Közben palesztin fegyveresek öt rakétát lőttek ki a Gázai övezetből izraeli területre. A lövedékek Szderót közelében csapódtak be, senki nem sérült meg. A kormányzó Hamász katonai szárnya bejelentette: folytatja megtorlásait az izraeli kormány ellen.

Folytatódik az evakuálás

A washingtoni védelmi minisztérium tájékoztatása szerint 10 ezer amerikai állampolgárt menekítettek ki Libanonból a Hezbollah siíta szervezet és az izraeli hadsereg közötti harcok kezdete óta.

Kormányzati tisztségviselők elmondták: több hadihajót mozgósítottak és kereskedelmi vízi járműveket is kibéreltek, hogy az amerikai állampolgárokat Libanonból Ciprusra vagy Törökországba vihessék.

Izrael megsértette az emberi jogokat

Megsértette Izrael az emberi jogokat azzal, hogy bombázta a libanoni főváros lakónegyedeit - jelentette ki az ENSZ főtitkár emberiességi ügyekben illetékes helyettese.

A Bejrútban tartózkodó Jan Egeland több száz millió dollárra becsülte az izraeli offenzíva elől elmenekült libanoniak megsegítéséhez szükséges összeget.

A főtitkár-helyettes közölte: Libanonban már több mint félmillió ember menekült el otthonából a harcok elől és számuk drámai mértékben növekedhet a következő időszakban.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×