eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Hatalmas állami bérkiegészítés Németországban

Német lapértesülés szerint állami bérkiegészítés bevezetését tervezi a berlini kormány az 50 év feletti munkanélkülieknek, hogy alacsonyabb fizetésű állásokba is el tudjanak helyezkedni. A Handelsblatt azt írta: a munkaügyi miniszter szerdán terjeszti a kormány elé a javaslatot.

A tervezet értelmében az újra munkába álló 50 évnél idosebbek az első évben utolsó nettó fizetésük és az új fizetésük különbözetének 50, a második évben 30 százalékát kapják az államtól.

Franz Müntefering munkaügyi miniszter azt mondta: jelenleg az 50 év feletti korosztály 45 százalékának van állása Németországban; ezt azt arányt szeretnék 50 százalékra emelni 2010-re.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×