eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Négy rokonát lőtte le az öbölháborús veterán

Egyenként végzett négy közeli rokonával egy brit férfi, majd egy táskányi fegyverrel és egy szöges bombával besétált egy rendőrőrsre és feladta magát. A 40 éves férfiról úgy tudni: öbölháborús veterán, akit korábban pszichiátriai problémákkal kezeltek.

A westgate-i rendőrőrsöt kiürítették, majd a szakértők ellenőrzött körülmények között felrobbantották a szerkezetet, amelyről megállapították, hogy katonai kiképzéseken és történelmi csaták újrajátszásánál használatos robbanóanyagot, illetve szögeket tartalmazott.

A rendőrség nem közölte a férfi, vagy áldozatai nevét, de annyit elárultak, hogy a férfi közeli rokona volt annak három férfinak és egy nőnek, akiket közelről lőtt le.

A ház, amelyet lezárt a rendőrség, a szomszédok szerint egy 70-es éveiben járó nyugdíjas építési vállalkozóé és feleségéé volt, akik két 40-es éveikben járó fiúkkal laktak együtt.

A szomszédok szerint ott lakott egy a katonaságtól leszerelt rokonuk is, akit az öbölháború után pszichiátriai problémákkal kezeltek.

A férfit hivatalosan egyelőre nem vádolták meg a gyilkosságokkal, de a rendőrségi nyilatkozatok szerint a nyomozók nem kutatnak más gyanúsított után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×