eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Még mindig nem tudni, hány áldozata van a repülőgépkataszrófának

Oroszországban az első szakértői vizsgálatok szerint a hidraulikus fékrendszer meghibásodása okozta az irkutszki repülőtéren vasárnap reggel történt balesetet. Az orosz hatóságok továbbra sem közölték a halálos áldozatok végleges számát.

A legutóbbi adatok szerint 124 holttestet találtak meg a gép roncsai között, négy utasról semmit nem tudnak. Vlagyimir Putyin államfő hétfőre gyásznapot rendelt el.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma azt közölte, hogy 52 sérültet ápolnak kórházban, többük állapota válságos. Huszonhárman nem szorultak orvosi kezelésre.

Igor Levityin orosz közlekedési miniszter vasárnap az egyik televíziónak azt mondta: hivatalosan csak azután közlik a katasztrófa okait, hogy elemezték a gép fekete dobozai által rögzített adatokat.

A Szibir légitársaság Moszkvából Irkutszkba érkezett járata vasárnap reggel landolás közben kicsúszott a leszállópályáról, áttört egy betonfalat, majd egy épületnek ütközött, felrobbant és kigyulladt.

A légitársaság internetes honlapjára hétfőn feltett adatok szerint a tíztagú legénységgel együtt 203-an utaztak repülőgépen.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×