eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Akik kipróbálták a vizitdíjat, most eltörlik

Megállapodtak a szlovákiai koalíció tagjai a kormányprogram alapelveiről és az államtitkári posztok elosztásáról.

A Robert Fico, Ján Slota és Vladimír Meciar alkotta koalíciós tanács jelezte: a lehető legrövidebb időn belül, várhatóan január 1-jétől megszüntetik a vizitdíjat Szlovákiában.

Bejelentették, hogy Robert Fico szociáldemokrata pártja, a Smer tizenhárom, a szélsőséges Ján Slota nevével jegyzett SNS hét, a Vladimír Meciar vezette Néppárt - HZDS hat államtitkári posztot kap.
A koalíciós pártok megállapodása szerint július végéig ismertté válik az új kormány programja, amelyről elvi megállapodások már vannak, a részleteken pedig már kedden dolgozni kezdenek a kormánypártok szakértői.

A partnerek azt már egyértelműen jelezték, hogy "minden tétovázás nélkül, a lehető legkorábbi hatállyal megszüntetik az egészségügyben alkalmazott vizitdíjat, mert a kormány programjának vezérfonala a szociális szolidaritás elveit követi".

Robert Fico azt mondta: megmarad a 19 százalékos egykulcsos adó, a monopóliumokat azonban visszamenőleges hatállyal megadóztatják, de az egykulcsos 19 százalékos áfa csökkentésének mértékében még nincs egyezség.

Megállapodtak a minimálbér és a minimális nyugdíj határának emelésében, és mindhárom kormányerő pártolja azt a törekvést, hogy a családon kívüli adományozás ismét adóköteles legyen.

Elképzelhető, hogy helyet kap a kormányprogramban az a törekvés is, hogy az anyák minden új szülés esetén körülbelül húszezer koronának megfelelő egyszeri támogatást kapjanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×