INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Most már békés megoldást szeretne a Hamász

InfoRádió / MTI
Az izraeli katona elrablása miatt kirobbant válság békés megoldását és a zsidó állam támadásainak azonnali leállítását szorgalmazta a palesztin kormányfő.

Iszmáil Haníje azután beszélt erről, hogy az izraeli hadsereg folytatta a hadműveleteket a Gázai-övezetben a hét végén túszul ejtett izraeli katona kiszabadítására. Az akcióban palesztin kormányzati épületeket is rakétákkal lőttek.

A palesztin miniszterelnök hangsúlyozta: kormánya annak ellenére békés megoldásra törekszik, hogy a miniszterek egyharmadát az izraeli hatóságok őrizetbe vették.

Nem sokkal korábban a Gázai-övezetben az izraeli erők megölték az Iszlám Dzsihád palesztin fegyveres szervezet egyik vezetőjét.

Csütörtökön Rámalláhban és környékén a Hamász-kormány nyolc miniszterét, illetve a radikális palesztin mozgalom húsz parlamenti képviselőjét vették őrizetbe.

A szárazföldi hadműveletet szerda reggel indította a zsidó állam hadserege, mert a közvetítőknek nem sikerült elérniük a vasárnap elrabolt katona szabadon engedését.

A túszejtést magára vállaló Népi Ellenállási Bizottságok nevű palesztin szervezet megölte a tizedessel együtt elrabolt zsidó telepest, akinek holttestét csütörtök hajnalban találták meg.


A címlapról ajánljuk