eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elutasították a reptér ellen tiltakozókat

A lipcsei közigazgatási bíróság elutasította azt a csaknem négyezer keresetet, amelyben az egykori keletnémet főváros repülőtere közelében lakók tiltakoztak a jelenleg főleg fapados járatokat fogadó légikikötő kiépítése ellen.

Berlinben jelenleg három repülőtér van, de a főváros vezetősége már jó ideje a schönefeldi repülőtér korszerűsítése és megnagyobbítása mellett döntött - mondta el az InfoRádió németországi tudósítója.

A lipcsei közigazgatási bíróság döntésével pontot tett egy többéves huzavona végére. A határozat ellen már nincs fellebbezési lehetőség, ezért rövidesen megkezdődik a volt keletberlini repülőtér kiépítésé.

A miniszterelnök elégedett

Brandenburg tartomány kormányfője elégedett a döntéssel. Hangsúlyozta, hogy Schönefeld nemcsak Európa legmodernebb légikikötője lesz, hanem az építkezések után is kiterjedt elhelyezkedési lehetőségeket biztosít az egyébként súlyos munkanélküliséggel küzdő térségnek.

Becslések szerint az új repülőtér legalább 40 ezer új álláslehetőséget biztosít. A lipcsei bíróság döntésében azonban feltételként szabta, hogy éjfél és hajnali öt óra között szünetelni kell a légiközlekedésnek.

A tegeli a legnagyobb

A környéken élők a közigazgatási bírósághoz intézett keresetükben ugyanis azzal érveltek, hogy az egyesített repülőtér óriási lármát okoz, és ezzel csökkenti a térségben lakók életminőségét.

A német fővárosban jelenleg a tegeli repülőtér bonyolítja a legnagyobb utasforgalmat. Emellett rendszeresen fogad kisebb gépeket Tempelhof is, míg a város keleti peremén fekvő Schönefeldet elsősorban fapados járatok veszik igénybe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×