eur:
394.64
usd:
365.36
bux:
64831.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szülővárosában temetik el Milosevicet

A belgrádi ravatal után szombaton szülővárosában, Pozarevacban temetik el Slobodan Milosevic volt jugoszláv elnököt - közölte Belgrádban a Szerb Szocialista Párt egyik illetékese.

Uros Suvakovic szerint Milosevic családja és a temetésért felelős pártalelnök, Miorad Vucelic közösen úgy döntöttek, hogy a szertartást a Belgrádtól 70 kilométerre dél-keletre fekvő városban tartják. A temetés előtt Belgrádban ravatalozzák fel a volt államfőt.

A Szerb Szocialista Párt utakat szervez a boszniai szerbeknek Milosevic temetésére.

A hágai Nemzetközi Törvényszék fogdájában múlt szombaton, 64 éves korában elhunyt Milosevic földi maradványai a tervek szerint szerda délután érkeznek meg Amszterdamból Belgrádba.

Várhatóan Milosevic özvegye, Mirjana Markovic nem lesz jelen a temetésen, mivel "elégtelenek" számára a szerb hatóságok által adott garanciák.

Az orosz alsóház a volt jugoszláv elnök halála kapcsán független nemzetközi vizsgálatot követelt.

Az állami duma szerint a hágai ENSZ-törvényszék döntéseit "végletes átpolitizáltság és elfogultság" jellemezte, s "a kettős mérce tevékenységének normájává vált".

A törvényszéknek mielőbb le kell zárnia a folyamatban lévő ügyek vizsgálatát - ismételte meg korábbi felhívását.

Szentpéterváron a helyi kommunisták bejelentették, hogy utcát akarnak elnevezni Milosevic-ről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×