eur:
392.91
usd:
355.61
bux:
72865.31
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Hajtóvadászat Boszniában

Házkutatást tartottak a NATO-katonák egy északnyugat-boszniai faluban élő szerb férfi lakásában, cégénél és bárjában, hogy információkat szerezzenek a háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök tartózkodási helyéről - közölte az észak-atlanti szövetség.

A Strpci településen folytatott házkutatások célja, hogy szétzilálják a szökésben lévő Radovan Karadzicnak logisztikai és pénzügyi támogatást nyújtó hálózatot.

A volt boszniai szerb elnök és egykori hadseregparancsnoka, Ratko Mladic áll a hágai ENSZ-törvényszék körözési listájának élén, mindkettőjüket az 1992 és 1995 közötti boszniai háborúban elkövetett háborús és emberiesség elleni bűntettekkel vádolják.

Mindkét férfit felelősnek tartják az 1995-ös srebrenicai népirtásért, amelyben 8.000 muzulmán férfit és fiút mészároltak le, valamint Szarajevó 43 hónapon át tartó ostromáért, amely alatt több mint 11 ezer ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Új-Zélandon súlyos gondokat okozhat a zöldenergiára való túlságosan gyors átállás. Még a nagy szegmenst jelentő vízienergia sem garantálja – az aszályok miatt – a megbízható áramtermelést, ami, egy szakértői vélemény szerint kényszerű áramszünetekhez vezethet. Közben már több üzem bezárt, mert nem tud termelni a magas áramköltségek miatt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×