eur:
395.71
usd:
367.07
bux:
73933.78
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Egyértelmű üzenet Belgrádnak

Teljes együttműködést kell tanúsítania Szerbiának a volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszékkel, ha nem akarja, hogy megszakadjanak az Európai Unióval a stabilitási és társulási egyezményről folytatott tárgyalások.

Ezt az állásfoglalást a közösség tagországainak külügyminiszterei fogadták el Brüsszelben.

A dokumentumban az unió felszólítja Szerbia-Montenegrót és Bosznia-Hercegovinát, hogy tegyenek határozott lépéseket a még szabadlábon lévő hágai vádlottak, köztük Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezető és Ratko Mladic volt katonai főparancsnok elfogása érdekében.

Ursula Plassnik osztrák külügyminiszter közölte: egyértelmű üzenetet kívántak küldeni Belgrádnak.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: nem akarok erről többet mondani, mert jogi következménye is lehet…

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint két gigász csatáját hozta a 200 méteres pillangóúszás döntője, ami után biztosan nem örült Milák Kristóf. Az InfoRádióban azt is mondta, bosszantó, hogy Németh Nándor mindössze egy századdal maradt le a dobogóról 100 gyorson, miközben a lassú medencében a kínai Pan Csan-le meglepetésre világcsúcsot úszott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×