eur:
393.29
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Leszúrta orosz elrablóját a magyar állampolgárságú túsz

Leszúrta egyik elrablóját, majd megszökött egy magyar állampolgár a kaukázusi Stavropol térségében.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kaukázusi programigazgatója az InfoRádióban elmondta: a magyar állampolgárságú, de nem magyar nemzetiségű férfit február 20-án rabolták el, hogy túszként Dagesztánba vigyék.

Útközben azonban sikerült kiszabadulnia, miután két elrablóját megszúrta. Egyikük belehalt sérüléseibe, a másikat kórházban ápolják. A harmadikat emberrablót letartóztatták - közölte Czimre László.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai már úton vannak a helyszínre, hogy segítséget nyújtsanak a férfinak, akit most rendőri őrizet mellett kórházban ápolnak.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfit miért rabolták el, de mint azt Czimre László elmondta: ebben a térségben mindenki potenciális áldozat, aki külföldi útlevelet mutat fel.

Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a 31 éves férfi azért utazott a térségbe, mert munkát ajánlottak neki. A férfi ellen eljárás indult, most a konzulátus keres számára megfelelő védőügyvédet.

Azt nem tudják, hogy a férfi milyen munkát vállalt volna, és azt sem, hogy mi a foglalkozása. Csak azt lehet tudni, hogy Stavropolban beszállt egy ismerőse autójába. A kocsiban hárman ültek, közöttük szóváltás alakult ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×