eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin

Blair és a technológiai középkor

Tony Blair volt sajtófőnöke bevallotta, hogy a brit miniszterelnök mellett eltöltött majd egy évtized alatt soha nem használta az internetet és egyetlen emailt sem küldött. Alastair Campbell szerint egykori főnöke sem jeleskedett a számítástechnikában.

Az egykor a brit Munkáspárt kommunikációs stratégiájáért felelős Alastair Campbell a brit közszolgálati rádió egyik adásában úgy fogalmazott, hogy a "technológiai középkorban élt".

"Soha nem használtam másra a számítógépet, mint szövegszerkesztésre" - mondta Alastair Campbell, akinek emailjeit is segédei nézték át. Õk gépelték le és küldték el a válaszokat is.

A volt sajtófőnök szerint egykori főnöke, a brit kormányfő sem jeleskedik a számítástechnikában. Alastair Campbell szerint Tony Blair is inkább tollal a kezében, papírral az asztalon érzi jól magát.

Van persze számítógép is az asztalán, de nem sokat használja - mondta volt főnökéről Alastair Cambell.

Az egykori sajtófőnök szerint azonban ő maga sokat fejlődött, amióta elhagyta Downing Street-i posztját, és ma már úgy véli: többet kellene használniuk a politikusoknak az internetet.

Indoklásként azokat a felméréseket idézte, amelyek szerint a 2005-ös brit választásokon a fiatalabb szavazók egyharmada elsősorban az internetről szerezte politikai információit.

Alastair Campbell azt vallja ugyan, hogy a televíziót valószínűleg soha nem helyettesítheti az internet a tömegek elérésében, de véleménye szerint komoly lehetőségeket rejt például a kampányhálózatok szervezésében, a pénzgyűjtésben, valamint a helyi információk terjesztésében.

A volt sajtófőnök szerint a jövőben a pártoknak a kampány alapvető részeként kell kezelniük az internetes megjelenést, és nem csupán választható extraként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×