eur:
393.75
usd:
369.28
bux:
65681.32
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Vegyen repülőgép-hordozót!

Kalapács alá kerül egy volt szovjet repülőgép-hordozó anyahajó Kínában. A szokatlan aukciós tétel egyetlen "szépséghibája", hogy vadászrepülők helyett vidámpark, mozi és éttermek vannak a fedélzetén. A kikiáltási ár 128 millió jüan, vagyis mintegy 16 millió dollár.

A Minszk anyahajót még 1998-ban, hulladékfémként vette meg egy kínai cég, de a szétszerelés helyett inkább továbbadta egy szórakoztatóipar vállalatnak, amely több millió dolláros költségen turista-attrakcióvá építette át a szovjet relikviát.

A katonai témájú úszó vidámpark 2000 szeptemberében nyitotta meg kapuit a dél-kínai Senzen városában, és a legutóbbi holdújév körüli ünnepségek alatt 33 ezer látogatót vonzott.

A vidámparkot működtető cég azonban tönkrement, így bírósági rendelet alapján március 22-én elárverezik a Minszket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×