eur:
393.71
usd:
368.78
bux:
65994.38
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A politikusok lezárnák már a Mohamed-ügyet

A Mohamed-karikatúrák megjelenése utáni vita beszüntetésére szólított fel az Arab Liga főtitkára. Az Európai Unió és Törökország is csitítani igyekszik a kedélyeket.

Amr Musza, az Arab Liga főtitkára azt mondta: a Mohamed-karikatúrák ügyét le kell zárni, és arra kell törekedni, hogy ehhez hasonló többet ne forduljon elő.

Malajziai sajtóértesülés szerint Dánia az Iszlám Konferencia Szervezetének soros elnökségét betöltő délkelet-ázsiai ország közbenjárását kérte az indulatok megfékezésére.

A török kormányfő az ENSZ, az Iszlám Konferencia Szervezete és a NATO tagállamainak küldött levelében arra kérte a világ vezetőit, segítsenek megakadályozni, hogy a Mohamed-karikatúrák miatt kirobbant vita az iszlám és a keresztény világ közötti megosztottsághoz vezessen.

A cseh külügyminiszter ugyanakkor határozott és egyértelmű állásfoglalást kért az Európai Uniótól válaszul a Mohamed-karikatúrákra adott erőszakos muzulmán reagálásokra. A politikus ízléstelennek nevezte a gúnyrajzokat, de a nagykövetségek elleni támadásokat elfogadhatatlannak nevezte.

Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Szaúd-Arábiát, Egyiptomot, Jordániát, a palesztin területeket és Izraelt érintő közel-keleti körútra indul, hogy megpróbálja csillapítani a karikatúrák miatti tiltakozásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×