eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Egyre közelebb ér a madárinfluenza

Szlovéniában is azonosították a madárinfluenza vírusát egy elhullott hattyúban.

A hatóságok további vizsgálatra elküldték a mintát az Európai Unió által hitelesített brit laboratóriumba, hogy megállapítsák: az emberre is veszélyes H5N1-es vírust találták-e meg a madár tetemében.

Szombaton az olasz és a görög illetékesek jelentették be, hogy - szintén elpusztult hattyúk tetemében - kimutatták a madárinfluenzát.

Olaszországban összesen 17, Görögországban 3 fertőzött vadmadártetemet találtak, mindegyikben a H5N1-es vírus jelenlétét azonosították.

Az Egészségügyi Világszervezet fokozott elővigyázatosságra intette az Európai Uniót, és határozottabb válaszlépéseket szorgalmazott.

Nem sokkal korábban Romániában és Bulgáriában találtak madárinfluenzában elhullott szárnyasokat.

Az Egészségügyi Világszervezet közben megerősítette, hogy az indonéziai haláleseteket is a vírus okozta..

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×